Αξιολόγηση: Πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Αξιολόγηση: Πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών είχαν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία ως «απάντηση» στην εφαρμογή της αξιολόγησης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, προχώρησαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ «απαντώντας» έτσι στην υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, που έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών είχαν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται αυτή την ώρα συλλαλητήριο στα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας και σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία των εκπαιδευτικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT