Τραγωδία στα Τέμπη: Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας – Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης των σορών

Τραγωδία στα Τέμπη: Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας – Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης των σορών

«Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στο ΓΝ Λάρισας. Βρίσκομαστε από το βράδυ εδώ, μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 36», αναφέρει στην «Κ» η Πρόεδρος Εργαζομένων του ΓΝ Λάρισας, Έφη Χύτα, η οποία εκτίμησε πως ο αριθμός των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. 

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί οι περισσότεροι τραυματίες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. 

Συγκεκριμένα 29 τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 τραυματίες στο ΓΝ Λάρισας. 

«Δεκαεννιά τραυματίες νοσηλεύονται στο χειρουργικό τμήμα, τρεις στο ορθοπεδικό τμήμα και τρεις στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Υπάρχουν 4 ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Η κατάσταση εδώ είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο θεωρώ πως η εικόνα είναι πιο οδυνηρή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί και γίνεται η πιστοποίησή τους, καθώς εκεί υπάρχει ιατροδικαστική υπηρεσία», αναφέρει στην «Κ», ο διοικητής στο ΠΓΝ Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης. 

Την ίδια ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας η κατάσταση, όπως αναφέρουν γιατροί που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εφημερία, είναι τραγική. Εκεί νοσηλεύονται 20 τραυματίες από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 2 άτομα. 

«Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στο ΓΝ Λάρισας. Βρίσκομαστε από το βράδυ εδώ, μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 36. Στο νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων και πριν λίγη ώρα ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης των σορών. Σε όσους δεν είναι εφικτή η αναγνώριση, θα γίνει τεστ DNA», αναφέρει στην «Κ» η Πρόεδρος Εργαζομένων του ΓΝ Λάρισας, Έφη Χύτα, η οποία εκτίμησε πως ο αριθμός των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από τους συνολικά 6 νοσηλευομένους σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Λάρισας, τουλάχιστον οι 3 είναι κάτω των 25 ετών. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νοσοκομεία, στο ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύονται 4 άτομα, στο ΑΧΕΠΑ έχουν γίνει 11 εισαγωγές και 2 ασθενείς νοσηλεύονται στο ΓΝ Κατερίνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή