Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει σε λίγη ώρα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Την ίδια ώρα, εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σταθμάρχης κατά τη χθεσινή του απολογία – μετά από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος – υποστήριξε πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή