Κορωνοϊός: Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας Covid-19

Κορωνοϊός: Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας Covid-19

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η άρση των μέτρων αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη διενέργεια rapid test από τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα. 

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση όλων των μέτρων έναντι του κορωνοϊού εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.  

Εξαιρούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η άρση των μέτρων αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη διενέργεια rapid test από τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι του Covid-19 και για τον λόγο αυτόν συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

ΠΟΥ: Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει φέτος

Την πιθανότητα η πανδημία του κορωνοϊού να φτάσει στο τέλος της κατά τη διάρκεια του 2023 και να υποβιβαστεί σε επιδημία με τοπικές μόνο εξάρσεις και μικρότερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ομιλία του τη Δευτέρα.

Απευθυνόμενος σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αιθίοπας αξιωματούχος δήλωσε πως παγκοσμίως, «για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός των αναφερόμενων θανάτων είναι χαμηλότερος από ό,τι πριν από τρία χρόνια, όταν χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη “πανδημία”. Η βελτίωση είναι σημαντική. Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή φέτος θα μπορέσουμε να πούμε ότι ο Covid-19 έληξε ως έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος και ως πανδημία».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή