Υπόθεση 14χρονης: Κακουργηματική δίωξη για τους συλληφθέντες – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ

Υπόθεση 14χρονης: Κακουργηματική δίωξη για τους συλληφθέντες – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ

Επέστρεψε στη δομή φιλοξενίας ανήλικων στη Νέα Σμύρνη η 14χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα μαστροπείας

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία, ασκήθηκε εναντίον των τριών συλληφθέντων – ηλικίας 24, 25 και 29 ετών- για την υπόθεση του 14χρονου κοριτσιού από τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Το απόγευμα της Τρίτης, η 14χρονη επέστρεψε στη δομή και αναμένεται να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων. 

Υπενθυμίζεται ότι αναζητείται ένας ακόμη, που είχαν συναντηθεί με την ανήλικη σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Πολλές οι περιπτώσεις εξαφάνισης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την 14χρονη είχαν δηλωθεί πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης και ηθελημένης διαφυγής της από τις κοινωνικές λειτουργούς του ιδρύματος, ωστόσο το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε μετά από σύντομα χρονικά διαστήματα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Κυριακής, στις 14:30, η 14χρονη διέφυγε και πάλι μόνη της και επέστρεψε στις 08:15 το πρωί της Δευτέρας, ενώ έφυγε και πάλι στις 20:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Όπως έγινε γνωστό, επέστρεψε στη δομή το απόγευμα της Τρίτης.

Στις 18:00, το απόγευμα της Δευτέρας, η κοινωνική λειτουργός ενημερώθηκε από ανήλικη φιλοξενούμενη του ιδρύματος, φίλη της 14χρονης, ότι το κορίτσι έχει επαφές με έναν άνδρα με το όνομα «Ταχίρ», 30 χρόνων από το Μπαγκλαντές, με τον οποίο έχουν συμφωνήσει να εκδίδεται έναντι χρηματικού ποσού. 

Η κοινωνική λειτουργός μίλησε με την 14χρονη, η οποία της είπε ότι από το βράδυ της Κυριακής έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν είχε φύγει από το ίδρυμα, βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν εκ των οποίων ήταν κλεισμένη σε δωμάτιο χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινωνική λειτουργός προσπάθησε να μεταπείσει την 14χρονη να μη φύγει, ενώ ζήτησε και την βοήθεια της 16χρονης αδερφή της. Η 14χρονη είπε στην αδερφή της ότι είχε συναντηθεί με τον «Ταχίρ» και συμφώνησαν να εκδίδεται έναντι 100 ευρώ για κάθε ερωτικό ραντεβού, ενώ θα της έδιναν «ειδικά» ρούχα και εσώρουχα για αυτές τις συνευρέσεις σε σπίτι στην Ελευσίνα.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη των τριών ανδρών

Το 16χρονο κορίτσι επιχείρησε να εμποδίσει την 14χρονη αδερφή της να φύγει, παίρνοντας το κινητό της, αλλά δεν τα κατάφερε. Λίγο μετά τη φυγή της 14χρονης, άγνωστος κάλεσε και το απάντησε η 16χρονη, προσποιούμενη την αδερφή της. Με αυτόν τον τρόπο κατάλαβε ότι η 14χρονη είχε ραντεβού με τον άγνωστο στο μετρό της Αγίας Μαρίνας για να πάει στην Ελευσίνα. 

Η κοινωνική λειτουργός επικοινώνησε με την αστυνομία, ενημερώνοντας για την υπόθεση.

Αστυνομικοί εντόπισαν σε αυτοκίνητο, που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, τον 30χρονο Ταχίρ και δύο Έλληνες, 25 και 24 χρόνων, τους οποίους συνέλαβαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Ταχίρ και ο 24χρονος παραδέχτηκαν ότι από το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, μαζί με την 14χρονη και έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος ήρθε σε ερωτική επαφή μαζί της, ενώ οι ίδιοι παρακολουθούσαν και τραβούσαν βίντεο. 

Ο 24χρονος είχε τραβήξει με το κινητό του 7 αρχεία βίντεο και μία φωτογραφία.

Σε μία συζήτηση ανάμεσα στον «Ταχίρ» και τον 24χρονο στο Instagram, το βράδυ της Κυριακής, ο πρώτος φαίνεται να λέει: «Gia doulia pame» και «Gia vizita».  

Απολογούμενοι οι τρεις συλληφθέντες παραδέχτηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ ο άνδρας, που φαίνεται να ήρθε σε επαφή με το ανήλικο κορίτσι διαφεύγει της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή