Ηλιούπολη: «Να μην έρθει άλλο παιδί στη θέση μας» το μήνυμα των θυμάτων του προπονητή

Ηλιούπολη: «Να μην έρθει άλλο παιδί στη θέση μας» το μήνυμα των θυμάτων του προπονητή

Ο άνδρας κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ' εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριές του μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη σκιαγράφηση της δράσης του προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε τουλάχιστον πέντε αθλήτριές του όταν εκείνες ήταν ανήλικες.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ’ εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριές του μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του. Στον 44χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

«Να μην έρθει άλλο παιδί στη θέση μας»

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από την καταγγελία τριών κοριτσιών-θυμάτων του προπονητή.

Οπως εξήγησε στο kathimerini.gr ο δικηγόρος τους, Αντώνης Πεπελάσης, η μήνυση τριών κοριτσιών υποβλήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023 και, μέσα από αυτή και από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο προπονητής, εκτός από τα τρία αυτά κορίτσια, είχε κακοποιήσει ακόμη δύο, δηλαδή τουλάχιστον πέντε αθλήτριες.

Οπως τόνισε ο Α. Πεπελάσης, η κινητήριος δύναμη που ώθησε τις κοπέλες να προβούν στην καταγγελία ήταν η επιθυμία τους «κανένα άλλο παιδί να μην έρθει στη θέση τους» και να μη μείνει κανείς ατιμώρητος.

«Δεν υπάρχουν αποζημιωτικές αξιώσεις, ούτε διεκδίκηση χρημάτων από τις κοπέλες. Αυτό που επιθυμούν είναι να μη μείνει τίποτα ατιμώρητο και να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε άλλα παιδιά. Η πρόθεσή τους είναι η βλάβη που υπέστησαν να τιμωρηθεί και να μην έρθει άλλο παιδί στη θέση τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των κοριτσιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οπως έγραψε χθες το kathimerini.gr, η δράση του προπονητή εκτείνεται χρονικά από το 2009 έως το 2020. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν τα θύματά του, ο συλληφθείς φέρεται να προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, και να κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους εξαίροντας τις ικανότητές τους στο άθλημα. 

Οταν οι μαθήτριες πείθονταν και εντάσσονταν στο αγωνιστικό τμήμα, τότε ξεκινούσε και ο εφιάλτης τους, καθώς ο προπονητής τούς ζητούσε να κάνουν ατομικές προπονήσεις τόσο στον αθλητικό σύλλογο όπου ανήκει όσο και στο σπίτι του. Τότε προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος των κοριτσιών.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο kathimerini.gr, σημείωσαν πως ο προπονητής ζητούσε από τις κοπέλες να τον ακολουθήσουν και σε αγώνες του εξωτερικού, όπου και πάλι φαίνεται να προέβαινε σε σεξουαλική κακοποίηση.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως τον Μάιο του 2016 ο 44χρονος είχε οργανώσει «πιτζάμα πάρτι» και από αυτό είχε αναρτήσει φωτογραφίες όπου φαίνονταν 15 με 20 παιδιά να βρίσκονται στο γυμναστήριο, έχοντας στρώσει για να κοιμηθούν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του 44χρονου, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του 44χρονου, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που κακοποιήθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή