Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για εμπρησμό στο εστιατόριο και η έρευνα της Πυροσβεστικής

Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για εμπρησμό στο εστιατόριο και η έρευνα της Πυροσβεστικής

Την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη και είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του διερευνούν τα στελέχη της Πυροσβεστικής. 

Την έρευνα έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας, στελέχη του οποίου θα μπουν μέσα στα χαλάσματα προκειμένου να διερευνήσουν τον χώρο και να εντοπίσουν τυχόν ευρήματα ικανά να «υποδείξουν» τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Πηγές από την Πυροσβεστική, μιλώντας στο kathimerini.gr, σημείωσαν πως, αν και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εμπρησμό, τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο, καθώς η έρευνα ξεκινά από μηδενική βάση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 

Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για εμπρησμό στο εστιατόριο και η έρευνα της Πυροσβεστικής-1

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου, ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και κατόπιν να σπάνε τα τζάμια.

Μιλώντας στο Open, ο εργαζόμενος έκανε λόγο ξεκάθαρα για εμπρησμό, καθώς είπε ότι είδε 2-3 άτομα να προσεγγίζουν το μαγαζί, να σπάνε ένα τζάμι και να πετούν μέσα εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Η φωτιά άρχισε να κατακαίει το εστιατόριο τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δυνάμεις της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ. Οπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 10 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. 

Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για εμπρησμό στο εστιατόριο και η έρευνα της Πυροσβεστικής-2

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα άτομο που εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Παράλληλα, τρία άτομα και ένα βρέφος που βρίσκονταν στον τρίτο όροφο μεταφέρθηκαν μέσω του κλιμακοστασίου σε ασφαλές σημείο, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Παίδων. 

Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για εμπρησμό στο εστιατόριο και η έρευνα της Πυροσβεστικής-3

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT