«Χρυσές» δουλειές από ηλεκτρονικές απάτες: Οι 87 κομπίνες και η λεία των δύο εκατ.

«Χρυσές» δουλειές από ηλεκτρονικές απάτες: Οι 87 κομπίνες και η λεία των δύο εκατ.

Οι κατηγορούμενοι διέπραξαν συνολικά τουλάχιστον 87 απάτες σε βάρος ισάριθμων παθόντων από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 1.964.865 ευρώ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρυσές» δουλειές έκαναν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης τα οποία είχαν «εξειδίκευση» στις ηλεκτρονικές απάτες και δρούσαν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να φθάσει στα ίχνη τους και να συλλάβει 15 άτομα (εκ των οποίων 10 Ρομά) τα οποία, σε συνεργασία με δεκάδες άτομα ακόμα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 έως και τον Απρίλιο του 2023 και κατάφερε να αποκομίσει κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας επικοινωνούσαν με εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα ή φυσικά πρόσωπα ανά την επικράτεια -δρούσαν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κέρκυρα- και με διάφορα προσχήματα (εξόφληση χρεών ή καταβολή προκαταβολής) και μέσω αποστολής μηνυμάτων που περιείχαν υπερσύνδεσμο (link) που οδηγούσε σε περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό των τραπεζών, αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό ebanking των θυμάτων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι διέπραξαν συνολικά τουλάχιστον 87 απάτες σε βάρος ισάριθμων παθόντων από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 1.964.865 ευρώ. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αγνώστου διαμετρήματος με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου – αερίου με ένα φυσίγγιο, ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τ.Α. Μαραθώνος, μία αστυνομική ράβδος, έξι αυτοκίνητα, ένα διαβατήριο, 75 κινητά τηλέφωνα, 20 φορητοί υπολογιστές, 84 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, 8.310 ευρώ, 10 βιβλιάρια καταθέσεων, 38 χρεωστικές κάρτες, ένα χρηματοκιβώτιο κενό, 2 USB, δύο συσκευές καταγραφής εικόνας, κοσμήματα – τιμαλφή και αποδεικτικά έγγραφα μεταφοράς χρημάτων. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή