Αττικό Πάρκο: Εγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια

Αττικό Πάρκο: Εγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθανασία έγινε σήμερα στη Χασίγια, το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κάτω από κάδο σκουπιδιών, έξω από το Αττικό Πάρκο, στις 28 Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρει το Αττικό Πάρκο σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια, η μικρή τίγρης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν της έδιναν πολλά περιθώρια.

Στο «αντίο» του στη Χασίγια, το Αττικό Πάρκο παραθέτει όλη την προσπάθεια που έγινε για τη διάσωση του μικρού αιλουροειδούς και τονίζει την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Από τις 28/2 που εγκαταλείφθηκε έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κατ’ εντολή των αρμόδιων αρχών, η μικρή Xασίγια παρέμεινε για φιλοξενία, φροντίδα και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις μας.

Από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Οι άνθρωποί μας, κτηνίατροι και φροντιστές, ήταν δίπλα της κάθε στιγμή με πολύ αγάπη.

Αναζητώντας την όποια ελπίδα για ανάρρωση και ποιοτική ζωή, όπως αυτή αρμόζει σε μια τίγρη, υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων, οι αιματολογικές αναλύσεις, καθώς και το ιστορικό στάλθηκαν αμέσως στις αρμόδιες αρχές και στη συνέχεια σε εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη, στην Αμερική, καθώς και στη Αφρική (AAP, Born Free, Panthera Africa, The Wildcat Sanctuary, 4Paws).

Σκοπός των επαφών με τα προαναφερθέντα κέντρα (με παράλληλη αποστολή του συνόλου των εξετάσεων) ήταν η διερεύνηση της πιθανότητας μεταφοράς του ζώου σε κάποιο από αυτά για την περαιτέρω διαχείριση και περίθαλψη. Οι απαντήσεις που ελήφθησαν από τα κέντρα αυτά απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό.

Συστήθηκε δε δωδεκαμελής επιτροπή Ελλήνων κτηνιάτρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία και γνωμοδότησε βασισμένη στα ιατρικά δεδομένα του νεαρού ζώου.

Δυστυχώς, τα σοβαρά ανίατα επίπονα γενετικά προβλήματά του, ασύμβατα με μια στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και τους κανόνες ευζωίας, οδήγησαν τόσο τους Ελληνες κτηνιάτρους που αποτελούσαν μέλη της επιτροπής, αλλά και τους ξένους ειδικούς στο να εισηγηθούν ομόφωνα στις αρμόδιες αρχές πως η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που κάποιο ζώο υποφέρει χωρίς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Ακολουθώντας την τελική εντολή των αρχών, παρουσία κτηνιάτρων από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, η μικρή Χασίγια έφυγε σήμερα ανώδυνα, στον χώρο όπου διέμεινε όλο αυτό το διάστημα και ανάμεσα στους ανθρώπους που τη φρόντισαν, την αγάπησαν και δέθηκαν πολύ μαζί της αυτές τις 6 εβδομάδες. Το ζώον στη συνέχειαν μεταφέρθηκε στο εργαστήριο παθολογικής ανατομικής της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ευχή όλων, με αφορμή τη θλιβερή ιστορία, να ευαισθητοποιηθούν όλοι περισσότερο για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στη χώρα μας και να υπάρξει μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών στην κατεύθυνση αυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT