Νέα Ερυθραία: Ισόβια στον 41χρονο που είχε σκοτώσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Νέα Ερυθραία: Ισόβια στον 41χρονο που είχε σκοτώσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Οπως είχε υποστηρίξει στην απολογία του, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι υπάλληλοι της εταιρείας, παρομοιάζοντας τον εαυτό του τη στιγμή της δολοφονίας σαν «μαστουρωμένη κούκλα».

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 41χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία το 2021, αποπειρώμενος να σκοτώσει κι έναν δεύτερο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του υπαλλήλου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ενοχος κρίθηκε και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δεύτερου υπαλλήλου, αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε φυλάκιση 13 ετών.

Επιπλέον, στον 41χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δράστης της δολοφονίας δήλωσε: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για εμένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ γι’ αυτή την ευκαιρία» δήλωσε ο 41χρονος, αποκαλούμενος «Σαμουράι», μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Οπως είχε υποστηρίξει στην απολογία του, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι εργάτες, παρομοιάζοντας τον εαυτό του τη στιγμή της δολοφονίας σαν «μαστουρωμένη κούκλα».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή