Αρσάκειο: Σήμερα οι αποφάσεις για το bullying στον 15χρονο – Τι λέει η μητέρα του στην «Κ»

Αρσάκειο: Σήμερα οι αποφάσεις για το bullying στον 15χρονο – Τι λέει η μητέρα του στην «Κ»

«Από τις έξι οικογένειες των δραστών, μόνο ένας γονέας με κάλεσε», σημειώνει η μητέρα του θύματος. Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας στην «Κ»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, συνέρχεται ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση άγριου bullying με πετονιά, σε βάρος 15χρονου μαθητή στις 31/3/2023. Οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρίσκονται ενώπιον του Συλλόγου, ο οποίος αναμένεται να λάβει μετά το πέρας της συνεδρίασης, την απόφαση για το μέλλον των έξι μαθητών. Το αίτημα της οικογένειας του 15χρονου είναι να απομακρυνθούν από το σχολείο. Σε αυτή τη φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Τι λέει η μητέρα του 15χρονου στην «Κ»

«Από τις έξι οικογένειες των δραστών, μόνο ένας γονέας, πατέρας συγκεκριμένα, με κάλεσε να συζητήσουμε για το θέμα», σημειώνει η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στην «Κ» και συνεχίζει: «Παρόλα αυτά, ο ίδιος επιχείρησε τελικά να παρουσιάσει ως ελαφρύτερο το περιστατικό από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα, λέγοντας πως ειδικά ο γιος του δεν συμμετείχε με βίαιο τρόπο στο δέσιμο της πετονιάς γύρω από τον λαιμό του γιου μου, αλλά απλώς… τον γαργάλησε».
 
Όσο για το κλίμα που επικρατεί στο σχολείο, η μητέρα του 15χρονου αναφέρει πως τα αλυσιδωτά γεγονότα και η έρευνα που έχει και αστυνομικό σκέλος, έχουν προκαλέσει ανάμεικτες συμπεριφορές στους μαθητές. Όπως περιγράφει η μητέρα: «Υπάρχουν αυτοί οι μαθητές που συμπαρίστανται στον γιο μου και το δείχνουν έμπρακτα και υπάρχουν και μερικοί που τον χλευάζουν. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, δύο συμμαθήτριες του τον στοχοποίησαν για τις κινήσεις που ακολουθεί η οικογένεια. Μετά από παρέμβασή μου στη διεύθυνση του σχολείου, οι μαθήτριες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και η συμπεριφορά τους άλλαξε άρδην.

Περιμένουμε και εμείς λοιπόν τις αποφάσεις. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συμπορεύεται μαζί μας στο αίτημα να απομακρυνθούν τα παιδιά που έκαναν το bullying, από το σχολείο». Σημειώνει τέλος, ότι σε ερώτηση προς το σχολείο για το «αν θα χρειαζόταν να παραστεί και η ίδια στη διαδικασία», δεν έλαβε απάντηση.

Ξανά στον Τμήμα Ανηλίκων η δικογραφία- μήνυση στο σχολείο από την οικογένεια

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση -δια του νομικού εκπροσώπου της, δικηγόρου, Σπύρου Δημητρίου- τόσο στο σχολείο, όσο και στους γονείς των μαθητών που έκαναν το bullying στον 15χρονο. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δημητρίου στην «Κ» αυτό μπορεί τελικά να συμβεί και αυτεπάγγελτα, δεδομένου ότι, όπως λέει ο ίδιος, ο εισαγγελέας έστειλε εκ νέου την αρχική δικογραφία στο Τμήμα Ανηλίκων, ζητώντας περαιτέρω έρευνα αλλά και διερεύνηση για το αν έχουν τελεστεί κι άλλα ποινικά αδικήματα εκτός από το bullying. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας, σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό, οι έξι μαθητές να δώσουν νέα κατάθεση για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή