ΕΚΠΑ: Σύμπραξη αγοράς και εκπαίδευσης σε ένα ΜΒΑ

ΕΚΠΑ: Σύμπραξη αγοράς και εκπαίδευσης σε ένα ΜΒΑ

CEO και πρόεδροι επιχειρήσεων στη συμβουλευτική επιτροπή MBA του ΕΚΠΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δεσμοί του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας με τα ελληνικά πανεπιστήμια ενισχύονται με τη συμμετοχή διευθυνόντων συμβούλων και προέδρων μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στη συμβουλευτική επιτροπή μεταπτυχιακού προγράμματος στη διοίκηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για σημαντική απόφαση καθώς αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα και ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες των ελληνικών ΑΕΙ και του επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο ένα πεδίο όπου απαιτούνται ακόμη μεγαλύτερα και ταχύτερα βήματα: τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, και τη διασύνδεση του προγράμματος με την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, σκοπός του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΚΠΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων –University of Athens MBA, όπως είναι αγγλόφωνος τίτλος του– είναι η παροχή ουσιαστικών γνώσεων και η ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους αποφοίτους του να πρωταγωνιστήσουν στον επιχειρηματικό στίβο. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται διαρκώς, με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές και τους αποφοίτους του να μπορέσουν να αφομοιώσουν χρήσιμες και ουσιαστικές γνώσεις και να αναπτύξουν παράλληλα τις διοικητικές ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους. Παράλληλα, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον σύγχρονο στίβο εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό τη συμβουλευτική επιτροπή του ΜΒΑ απαρτίζουν CEO ή/και πρόεδροι σημαντικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής είναι ο Βασίλης Αποστολόπουλος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος της Mytilineos Energy and Metals, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου της Eurolife FFH, η Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου της Phāea Resorts, η Μελίνα Τραυλού της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ο Θεόδωρος Τρύφων της Elpen, ο Βασίλης Φουρλής της Fourlis και ο Βασίλης Χατζίκος της Siemens.

Το διατμηματικό μεταπτυχιακό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς, ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες των ελληνικών ΑΕΙ.

«Τα επιφανή μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής αναμφίβολα θα συμβάλλουν καθοριστικά: α) στην ευθυγράμμιση του προγράμματος σπουδών μας με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας καθώς και β) στην ανάπτυξη και εξέλιξη στελεχών επιχειρήσεων που θα διαθέτουν τις γνώσεις και δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται για να διαπρέψουν στον κόσμο των επιχειρήσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Το πρόγραμμά μας βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι σε συνεργασία με το University of Athens MBA Advisory Board θα μπορέσουμε ακόμα περισσότερο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη στελεχών που θα ηγηθούν πολλών και σημαντικών επιχειρήσεων», τονίζει ο διευθυντής του προγράμματος, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος.

Από την πλευρά των επιχειρηματιών ενδεικτικά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos-Energy & Metals Ευάγγελος Μυτιληναίος επεσήμανε: «Πάντα πίστευα ότι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία είναι ένας από τους σημαντικότερους και ουσιαστικότερους παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Αισθάνομαι, λοιπόν, ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μπορώ να συμβάλω στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο Managing Director της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, τόνισε: «Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εταιρειών με νέους επαγγελματίες. Ενισχύοντας τους αποφοίτους στην πρώτη τους επαφή με την αγορά εργασίας, βοηθάμε ουσιαστικά στο brain drain, μειώνοντας τη φυγή νέου ταλέντου στο εξωτερικό και αυξάνοντας συνολικά τη νεανική απασχολησιμότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή