Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote

Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει η «Κ», προς το παρόν έχει απομακρυνθεί μέρος των πάνελ που καλύπτουν τις εγκαταστάσεις, καθώς και ο «φράχτης» στο μέτωπο της επιχείρησης προς την παραλία.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες καθαίρεσης εγκαταστάσεων στο Principote, στην παραλία του Πανόρμου, στη Μύκονο. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει η «Κ», προς το παρόν έχει απομακρυνθεί μέρος των πάνελ που καλύπτουν τις εγκαταστάσεις, καθώς και ο «φράχτης» στο μέτωπο της επιχείρησης προς την παραλία.

Μέχρι στιγμής οι εργασίες δεν δείχνουν να οδηγούν σε απομάκρυνση του συνόλου των εγκαταστάσεων, αλλά στην αποξήλωση μέρους των κλειστών χώρων και την απομάκρυνση κινητών στοιχείων (π.χ. κοντέινερ). Οι εργασίες πραγματοποιούνται από συνεργεία για λογαριασμό των ιδιοκτητών της επιχείρησης.

Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote-1
Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote-2

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο οποίο καταγράφηκαν περίπου 40.000 τετραγωνικά μέτρα αυθαιρεσιών, θυροκολλήθηκε στο Principote την προηγούμενη Παρασκευή και οι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης έχουν στη διάθεσή τους 10 ημέρες για να καθαιρέσουν το σύνολο των παράνομων εγκαταστάσεων, ή (και) να προσφύγουν στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote-3

Το ερώτημα είναι αν οι ιδιοκτήτες θα κατεδαφίσουν το σύνολο των 39.780 τετραγωνικών μέτρων παρανομιών που κατέγραψαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ή απλώς θα επιδιώξουν τη μείωση του προστίμου, που φτάνει τα 22,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τι θα συμβεί αν οι ιδιοκτήτες του Principote επιδιώξουν να λάβουν άδεια λειτουργίας από τον δήμο χωρίς να έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση του συνόλου των παράνομων κατασκευών και αν, αντιστοίχως, επιδιώξουν τη μίσθωση αιγιαλού και παραλίας για ομπρελοκαθίσματα.

Πυρετός κατεδαφίσεων στη Μύκονο – Ξηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο Principote-4

Συνολικά οι επιθεωρητές κατέγραψαν 33 παράνομες κατασκευές, εκ των οποίων:

• Οι κλειστές κατασκευές είναι 9.187 τετραγωνικά μέτρα.

• Οι πέργκολες φτάνουν τα 2.059 μέτρα και τα επιστρωμένα decks τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

• Οι τσιμεντωμένοι χώροι (κυρίως) στάθμευσης, τα 21.490 τετραγωνικά.

• Η παράνομη περίφραξη με ξύλινα πάνελ, τα 780 τετραγωνικά.

Να σημειωθεί ότι οι χώροι για τους οποίους υπάρχει οικοδομική άδεια και οι υπαγωγές σε «τακτοποιήσεις» δεν έχουν συμπεριληφθεί στον υπολογισμό του προστίμου, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν πρώτα από την Πολεοδομία Σύρου. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή