Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού: Ομολόγησε το θανάσιμο χτύπημα ο δεύτερος κατηγορούμενος

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού: Ομολόγησε το θανάσιμο χτύπημα ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, πως προκάλεσε το θανάσιμο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του άτυχου Αλκη.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Αλκη στο πόδι», ομολόγησε ο 2ος από τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Είναι ο πρώτος που ομολογεί ότι χτύπησε τον αδικοχαμένο νεαρό καθώς -μέχρι στιγμής- όλοι οι κατηγορούμενοι επέμειναν ότι δεν ήρθαν σε σωματική επαφή μαζί του κατά τη φονική οπαδική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος, με την απολογία του οποίου συνεχίζεται για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου, είπε: «Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές, θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Αλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Αλκη.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Αλκη στο πόδι. Ηταν μια φευγαλέα σκιά, που δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές. Είναι δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Οταν έμαθα ότι έφυγε ένα παιδί, σοκαρίστηκα – αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Αλκη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής. Απλά δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Εχω τις αμφιβολίες ακόμη εάν το έκανα, αλλά, σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τον ιατροδικαστή – τεχνικό σύμβουλο, μού είπαν ότι ταιριάζει αυτό το χτύπημα στο μαχαίρι. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος, ότι έγινε από εμένα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα που ομολόγησε είναι αυτό στη μηριαία αρτηρία, που, σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσαν τον θάνατο του Αλκη, όπως αναφέρεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

Η απολογία του είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αναφέρει την Τρίτη ο πρώτος εκ των συνολικά 12 κατηγορουμένων, ένα οπαδικό επεισόδιο που προηγήθηκε νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι κυνήγησαν κάποιους δικούς μας», αποτέλεσε το έναυσμα για την άγρια οπαδική επίθεση που εκδηλώθηκε εις βάρος του Αλκη Καμπανού και της παρέας του. 

Αποποιούμενος την ενεργό συμμετοχή του στο έγκλημα και επαναλαμβάνοντας ότι «δεν πήγαμε να σκοτώσουμε», παρά μόνο «να κυνηγήσουμε, να χτυπήσουμε κάποιον», ο 24χρονος περιέγραψε το χρονικό της δολοφονικής -όπως εξελίχθηκε- επίθεσης, ζητώντας συγγνώμη για την εμπλοκή του στην «τραγική αυτή ιστορία», όπως είπε.

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μη βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά», είπε ξεκινώντας την απολογία του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή