Κλοπή διαβατηρίων: Το προφίλ του 54χρονου «ποντικού» και των συνεργών του

Κλοπή διαβατηρίων: Το προφίλ του 54χρονου «ποντικού» και των συνεργών του

Και οι τρεις άνδρες έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές για αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση μεταναστών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλιοί γνώριμοι των Αρχών για υποθέσεις διακίνησης μεταναστών είναι οι τρεις άνδρες που φέρονται να κρύβονται πίσω από την υπόθεση κλοπής διαβατηρίων από όχημα εταιρείας security, που σημειώθηκε στις 15 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Όπως έγινε γνωστό χθες Δευτέρα (29/5), στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου Μαροκινού, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του από τη Συρία.

Όσον αφορά στην εμπλοκή τους στην υπόθεση, ο 54χρονος συλληφθείς εμφανίζεται ως ο φυσικός αυτουργός της κλοπής, ενώ οι δύο Σύροι εμφανίζονται ως οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να προωθήσουν τα κλεμμένα διαβατήρια σε… ενδιαφερόμενους.

Και οι τρεις άνδρες έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές για αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση μεταναστών. Ειδικότερα, ο 54χρονος φέρεται να έχει συλληφθεί δεκάδες φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι δύο Σύροι που αναζητούνται είχαν συλληφθεί για «Διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το Ελληνικό Έδαφος και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων».

Παράλληλα έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Η κλοπή

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφού ο 54χρονος αφαίρεσε τα 81 διαβατήρια τα οποία βρίσκονταν σε βαλίτσες με GPS, συναντήθηκε με τους δύο Σύρους σε καφετέρια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τους τα παρέδωσε για τα περαιτέρω.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τις βαλίτσες κενές περιεχομένου, ενώ το οπτικό υλικό, τα αποτυπώματα στις βαλίτσες, καθώς και μία σειρά άλλων πληροφοριών οδήγησαν στην ταυτοποίηση.

Το πρωί της Κυριακής (28/5), ο 54χρονος παραδόθηκε μόνος του στο Α.Τ. Καλλιθέας, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν ότι είχε ταυτοποιηθεί από οπτικό υλικό και αποτυπώματα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στην οικία του 54χρονου στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
 
• ρουχισμός, παπούτσια, ρολόι και γυαλιά ηλίου που φορούσε κατά τη διάρκεια της κλοπής,
• αεροβόλο πιστόλι,
• μικροποσότητα κάνναβης και
• πλήθος καρτών sim.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συγκατηγορούμενών του, καθώς και των αφαιρεθέντων διαβατηρίων συνεχίζεται.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT