Πανελλαδικές: Πώς στήθηκε το «παραμάγαζο» που χάριζε έξτρα μόρια – Η καταγγελία γονέα και η «ταρίφα»

Πανελλαδικές: Πώς στήθηκε το «παραμάγαζο» που χάριζε έξτρα μόρια – Η καταγγελία γονέα και η «ταρίφα»

Ο 47χρονος «εγκέφαλος» και οι μεσάζοντες - προπονητές πολεμικών τεχνών προσέγγιζαν γονείς και τους ζητούσαν χρήματα με την «υπόσχεση» ότι θα τους παρέδιδαν πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα, στα οποία θα αναγραφόταν ότι τα παιδιά τους διακρίθηκαν.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμάγαζο έκδοσης πλαστογραφημένων βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων με σκοπό την ευεργετική μοριοδότηση υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχε στήσει ένας 47χρονος, ο οποίος ήταν πρόεδρος των τεχνικών επιτροπών Ομοσπονδίας Kung Fu, σε συνεργασία με προπονητές.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος και οι προπονητές  – μεσάζοντες προσέγγιζαν γονείς παιδιών που φοιτούσαν σε σχολές πολεμικών τεχνών και τους ζητούσαν χρήματα με την «υπόσχεση» ότι θα τους παρέδιδαν πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα στα οποία θα αναγραφόταν πως τα παιδιά τους διακρίθηκαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και, ως εκ τούτου, θα λάμβαναν ευεργετική μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις όπου θα συμμετείχαν.

Η «ταρίφα» για τις υπηρεσίες τους κινούνταν από 3.550 μέχρι 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr,, στο «στόχαστρο» των Αρχών μπήκε αρχικώς ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που διοργανώθηκε στο Λουτράκι, όπου, κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως, ενώ, βάσει των εγγράφων, κάποιοι αθλητές φέρονταν να είχαν διακριθεί, στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. 

«Ανεξαρτήτως από το αν έβγαιναν πρώτοι ή τελευταίοι, τα μέλη του κυκλώματος τους έδιναν πλαστά φύλλα αγώνα στα οποία ανέγραφαν ότι είχαν διακριθεί. Ανάλογα με τη διοργάνωση όπου συμμετέχει κάποιος, παίρνει και τα αντίστοιχα μόρια. Αλλα μόρια παίρνεις αν διακριθείς σε πανελλήνιους αγώνες, άλλα σε παγκόσμιους και άλλα σε πανευρωπαϊκούς.

Αυτοί που συνεργάζονταν με το κύκλωμα έπαιρναν το φύλλο αγώνα και το πήγαιναν στην ομοσπονδία, απ’ όπου λάμβαναν βεβαίωση. Στη συνέχεια κατέθεταν τη βεβαίωση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο τέλος στο υπουργείο Παιδείας, για τη μοριοδότηση», εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο kathimerini.gr.

Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν γονέας απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε ότι ένας προπονητής τού ζήτησε να δώσει στην εν λόγω ομοσπονδία 3.500 ευρώ προκειμένου να λάβει πλαστό φύλλο αγώνα για τη μοριοδότηση του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγγελία κλείστηκε μια συνάντηση κατά την οποία ο γονέας παρέδωσε στον προπονητή χρήματα που ήταν προσημειωμένα. Ο άνδρας συνελήφθη και, με την έρευνα που ακολούθησε, άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. 

«Μετά τη σύλληψη του ατόμου, η έρευνα επεκτάθηκε. Οπως διαπιστώθηκε, εκτός από γονείς παιδιών που φοιτούσαν σε σχολές πολεμικών τεχνών, με το κύκλωμα συνεργάζονταν και προπονητές που ήθελαν να ανέβουν κλάση. Ετσι, έπαιρναν μέρος ως αθλητές, λάμβαναν πλαστά έγγραφα ότι διακρίθηκαν και ανέβαιναν προπονητικά επίπεδα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές. 

Οπως έχει εξακριβωθεί μέχρι τώρα, έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές οι οποίοι συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT