Reimagine Tourism in Greece: «Στόχος ο ποιοτικός τουρισμός με σεβασμό στο περιβάλλον»

Reimagine Tourism in Greece: «Στόχος ο ποιοτικός τουρισμός με σεβασμό στο περιβάλλον»

Η πρωτοβουλία «Reimagine Tourism in Greece» της «Καθημερινής» άρχισε τις εργασίες της στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σήμερα το πρωί.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εναρκτήρια εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» της «Καθημερινής» έγινε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σήμερα το πρωί, με τις τοποθετήσεις του Αθανάσιου Ελλις και της Θέλμας Χατζηαθανασίου.

Ο Αθ. Ελλις αναφέρθηκε στην επίδραση του τουρισμού στην οικονομία και επεσήμανε την ύπαρξη συγκεκριμένων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουν γίνει μεγάλα βήματα, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δούμε τι τουρισμό θέλουμε, να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στις μεταφορές, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον τρόπο και στην ποιότητα ζωής και στην οικιστική ανάπτυξη».

Για το «Reimagine Tourism», τόνισε ότι «Η “Καθημερινή”, με τον ρόλο που της αναλογεί, παίρνει αυτή την πρωτοβουλία για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο, ποιοτικό τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αισθητική».

Η Θ. Χατζηαθανασίου έδωσε οικονομικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Ελλάδα και, υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του, σημείωσε ότι η χώρα μας «βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, υποδέχεται ταξιδιώτες ανώτερου οικονομικού επιπέδου, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο 1/4 του ΑΕΠ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή