Τραγωδία στην Πύλο: Εγκύκλιος Ντογιάκου για τήρηση απόλυτης μυστικότητας στις έρευνες

Τραγωδία στην Πύλο: Εγκύκλιος Ντογιάκου για τήρηση απόλυτης μυστικότητας στις έρευνες

Την τήρηση απόλυτης μυστικότητας κατά τη διάρκεια των ερευνών ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τήρηση απόλυτης μυστικότητας στις έρευνες που διενεργούνται για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εγκύκλιος στάλθηκε στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που μετέχουν στις έρευνες, αλλά και στους υπεύθυνους του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνουν καταθέσεις από επιζήσαντες, αλλά και από άλλα πρόσωπα, προκειμένου να φωτιστούν κρίσιμα ερωτήματα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Η τήρηση της απόλυτης μυστικότητας, την οποία παραγγέλλει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σχετίζεται με τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η εγκύκλιος Ντογιάκου στάλθηκε αργά χθες το βράδυ προς όλες τις εμπλεκόμενες εισαγγελικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες, με την εντολή για άμεση συμμόρφωση.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι τα εννέα άτομα που φέρονται ως διακινητές των δεκάδων μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους, με απολογισμό μέχρι τώρα 78 νεκρούς και 104 διασωθέντες, συνεχίζονται και σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή