Παράνομη διακίνηση botox: Η καταγγελία στον ΕΟΦ, το πλασάρισμα μέσω Facebook και ο ντελιβεράς

Παράνομη διακίνηση botox: Η καταγγελία στον ΕΟΦ, το πλασάρισμα μέσω Facebook και ο ντελιβεράς

«Αρχηγός» της ομάδας ήταν μια γυναίκα, ενώ ο άνδρας που συνελήφθη εκτελούσε χρέη ντελίβερι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανώνυμη καταγγελία στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων που έγινε πρόσφατα από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα -όπως botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.ά.-, 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής, καθώς και 3.910 ευρώ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, «αρχηγός» της ομάδας ήταν η γυναίκα, ενώ ο άνδρας εκτελούσε χρέη ντελίβερι καθώς είχε αναλάβει την παράδοση τον προϊόντων στους πελάτες.

Η διαφήμιση και η αγγελία για ντελίβερι

Η δράση της συλληφθείσας εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019, ενώ ως «όχημα» προώθησης των παράνομων σκευασμάτων είχε μία σελίδα στο Facebook. 

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν στο kathimerini.gr καλά ενημερωμένες πηγές, «η γυναίκα διέθετε μια ιστοσελίδα στην οποία παρουσίαζε «κανονικά» προϊόντα, όπως αλοιφές κ.λπ. και μια σελίδα στο Facebook όπου παρουσίαζε τα παράνομα σκευάσματα, π.χ. μάσκες, botox, υαλουρονικά κ.ά. Και στις δύο ιστοσελίδες δεν ανέφερε πουθενά το όνομά της, ούτε κάποια διεύθυνση».

Παράνομη διακίνηση botox: Η καταγγελία στον ΕΟΦ, το πλασάρισμα μέσω Facebook και ο ντελιβεράς-1

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός πως και ο «ντελιβεράς» με τον οποίο συνεργαζόταν «προσελήφθη» στην επιχείρηση έπειτα από αγγελία που δημοσίευσε η συλληφθείσα στο Facebook. 

Παράνομη διακίνηση botox: Η καταγγελία στον ΕΟΦ, το πλασάρισμα μέσω Facebook και ο ντελιβεράς-2

Η εισαγωγή από την Τουρκία και η διακίνηση 

Το κύκλωμα εισήγαγε τα παράνομα σκευάσματα που εμπορευόταν από την Τουρκία και την Πολωνία μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών. Στη συνέχεια τα προϊόντα αποθηκεύονταν σε μια αδήλωτη αποθήκη σε περιοχή της Αττικής και από εκεί ξεκινούσε η διακίνησή τους. 

Το πελατολόγιό τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων, ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούνταν μέσω αντικαταβολής.

Παράνομη διακίνηση botox: Η καταγγελία στον ΕΟΦ, το πλασάρισμα μέσω Facebook και ο ντελιβεράς-3

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.ά.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 3.910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT