Κέρκυρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τον βασανιστικό θάνατο αλόγου

Κέρκυρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τον βασανιστικό θάνατο αλόγου

Ερευνα για το περιστατικό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, προκάλεσε ο βασανιστικός θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα, το οποίο μετέφερε τουρίστες κατά τις μεσημεριανές ώρες, κάτω από αφόρητη ζέστη.

Η κ. Μασούρα κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ το περιστατικό θανατηφόρας έκθεσης του αλόγου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου, το οποίο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες ώρες κατά τις οποίες κάτι τέτοιο απαγορεύεται και υπό εξοντωτικές συνθήκες.

Κατά την αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που παρείχε η δημοτική αρχή στις αρχές που ερευνούν την αυτή ντροπιαστική υπόθεση, οι ώρες απαγόρευσης μεταφοράς τουριστών με άλογα είναι από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του άτυχου αλόγου δεν τήρησε το ωράριο και επιπλέον δεν είχε μεριμνήσει για τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το ζώο να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Κατά τις πληροφορίες που έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές, το δύστυχο ζώο υφίστατο πίεση -όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις- να επιταχύνει, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, ώστε να αυξάνεται το κέρδος του ιδιοκτήτη του.

Αλλες πληροφορίες που έφτασαν στην Εισαγγελία αναφέρουν ότι οι τουρίστες που μετέφερε το ζώο προτού χάσει τις αισθήσεις του ήταν πολλοί και αυτό συντέλεσε στο να χάσει τη ζωή του.

Στον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του ζώου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ, ενώ, εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να ερευνηθούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει και τα υπόλοιπα άλογα που χρησιμοποιεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Πάντως, η ντροπιαστική για τη χώρα μας κατάσταση με τα ιπποειδή στις τουριστικές περιοχές, αλλά και ανά την επικράτεια, τα οποία ζουν και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες, προκαλεί πλέον έντονους προβληματισμούς για το επίπεδο της κοινωνίας, αλλά επίσης και για το κατά πόσον τηρείται ο νόμος από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες όχι απλώς αδιαφορούν, αλλά διά της ανοχής τους καθίστανται συνένοχες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT