Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου – Οδηγοί ταξί απέκλεισαν την είσοδο σε οχήματα της Uber

Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου – Οδηγοί ταξί απέκλεισαν την είσοδο σε οχήματα της Uber

Οι οδηγοί ταξί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας λιμάνια και αεροδρόμιο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς πάνω από 200 οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την αποβίβαση αυτοκινήτων που, σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες, είναι εταιρείας που συνεργάζεται με την Uber, στο πλαίσιο δραστηριοποίησής της στο νησί. 

Σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψαν τοπικά ΜΜΕ, οδηγοί ταξί δεν επέτρεψαν την έξοδο των οχημάτων από το πλοίο, ζητώντας από τους υπεύθυνους να τα σταθμεύσουν στο αμπάρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα συνεργαζόμενα με την Uber.

Ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί, Θεοδόσης Καστανίδης, μιλώντας στο τοπικό ΜΜΕ «Ροδιακή», δήλωσε ότι πολλοί συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι τις επόμενες ημέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας λιμάνια και αεροδρόμιο.

Αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο λιμάνι.

Συλλήψεις από το Λιμεναρχείο

Με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, όπου και κρατούνται, οι Πρόεδροι των τριών σωματείων των ταξιτζήδων.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες ταξί προς συμπαράσταση στους προέδρους των σωματείων τους.

Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου – Οδηγοί ταξί απέκλεισαν την είσοδο σε οχήματα της Uber-1

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε προκληθεί ένταση στην έδρα της Uber στη Ρόδο όταν άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε δεκάδες οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι -νωρίτερα- είχε προηγηθεί σειρά επεισοδίων, εντός κι εκτός της πόλεως της Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρείας Uber. Υπήρξαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τρεις προσαγωγές.

Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου – Οδηγοί ταξί απέκλεισαν την είσοδο σε οχήματα της Uber-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT