Λακωνία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πυρί – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Λακωνία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πυρί – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης και συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή Πυρί, στα όρια των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα στη Λακωνία.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ μέσα στις εστίες φωτιάς φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται, ενώ τέσσερα μέτωπα αναπτύσσονται μέσα σε δασική δύσβατη περιοχή σε απόσταση 2 χλμ. απο τον οικισμό Δαφνί, που όμως προς στιγμήν δεν κινδυνεύει.

Νωρίτερα, για πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βερδός, τονίζοντας πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες απο όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Φλόγες ξεπηδούν απο παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χλμ. στην οποία θα επιχειρούν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας έξι εναέρια μέσα, ενω συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επι τόπου και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητα Δάφνι που είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Ευρώτα.

Η φωτιά στην περιοχή “Μαντρίτσα” λόγω και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στη περιοχή έχει πάρει διαστάσεις. Επι τόπου επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κινητοποίηση υπάρχει και απο εθελοντικές ομάδες και τους ΟΤΑ.

Οι κάτοικοι οργανώνουν γραμμή άμυνας με μικρά υδροφόρα μηχανήματα στην κοινότητα Δαφνί, ενω επι τόπου βρίσκονται ήδη δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβετικής και του δήμου. Οι ζημιές έχουν περιοριστεί σε θαμνώδη και δασική περιοχή, χωρίς να έχει υποστεί ζημιά κάποια κατοικία.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή