Πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα

Πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο οι επιχειρήσεις στα πύρινα μέτωπα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, την Τετάρτη εκδηλώθηκαν 66 πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Μέχρι στιγμής, μέσω των μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και με τη συνεργασία δυνάμεων της αστυνομίας, έχουν ολοκληρωθεί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών από οικισμούς που κινδύνευαν από τις φλόγες.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν ένας αστυνομικός και τουλάχιστον 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις όπως τις κατέγραψε η «Κ»

Πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα-1

Μάχη με τις φλόγες στη Δυτική Αττική

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μικρές εστίες παραμένουν κατά μήκος των υψωμάτων στα Μέγαρα, ενώ τα μεγάλα μέτωπα κοντά στο Κανδήλι και στη Βλυχάδα έχουν κατασβεστεί από το απόγευμα της Τετάρτης, αν και παραμένει ο φόβος για τυχόν αναζωπυρώσεις. Το βράδυ η μεγαλύτερη εστία εντοπίζονταν στη θέση Μελετάκη.

Στα Δερβενοχώρια, τα κύρια ενεργά μέτωπα εντοπίζονται βορειοανατολικά, στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα και νότια, πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδας.

«Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την προστασία των δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας, αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Μεγάρων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, δήλωσε στην «Κ» ότι η φωτιά πλησίασε σπίτια στην περιοχή Δρίτσα, ωστόσο ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

Εικόνες καταστροφής καταγράφηκαν στη Μάνδρα, όπου 7 με 8 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, αυτοκίνητα κάηκαν και ζώα απανθρακώθηκαν.

Χωρίς ρεύμα για ένα 24ωρο παρέμεινε ο οικισμός Τσακάλι, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή Γλυκιά Ζωή Λουτρακίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται στην περιοχή Λουτροπύργου Ελευσίνας και στους Αγίους Θεοδώρους πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.

Πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα-2

Ολονύχτιο θρίλερ στη Ρόδο

Αγωνία επικρατεί στη Ρόδο για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού.

Το βράδυ της Τετάρτης ακυρώθηκε η εντολή που δόθηκε προληπτικά για εκκένωση του χωριού Απόλλωνα, ενώ είχαν εκκενωθεί από την Τρίτη τα χωριά Ελεούσα, Σαλάκος, Διμυλιά.

Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και μέχρι το βράδυ πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ με αίτημά τους προς τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων.

Πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα-3

Σε ύφεση το μέτωπο στη Λακωνία

Σε ύφεση είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λευκόχωμα Λακωνίας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέτωπο που ξεπέρασε σε μήκος τα 4 με 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, το βράδυ της Τετάρτης επιχειρούσαν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ έως τη δύση του ήλιου συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύλληψη 30χρονου για τρεις εμπρησμούς 

Αξίζει να σημειωθεί πως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύλληψη άνδρα στη Μεσσηνία, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε εμπλοκή σε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στην περιοχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή