Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στην Ξάνθη

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στην Ξάνθη

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται να επισκεφθεί άμεσα την Ξάνθη προκειμένου οι ελεγκτές να καταγράψουν τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε γεωργικές καλλιέργειες του κάμπου από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε πολλές περιοχές το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι των περιοχών από τα Μάγγανα έως το Κουτσό στο δήμο Τοπείρου, που επλήγησαν από το έντονο καιρικό φαινόμενο, την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι, μετρούν τις πληγές τους, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στην Ξάνθη-1
Πηγή: xanthinews.gr

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε κολώνες της ΔΕΗ, οροφές από κτηνοτροφικές μονάδες και τοίχους περιφράξεων, ενώ μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν και σε αγροτικές εκτάσεις, με τον ισχυρό άνεμο να καταστρέφει πολλές καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιών.

Για τις ζημιές έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς ενώ αναμένεται τις πληγείσες περιοχές να επισκεφθούν ειδικά κλιμάκια που θα προχωρήσουν στην καταγραφή, ώστε να δρομολογηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή