«Παγώνει» τελικά το Γήπεδο Ζωής

«Παγώνει» τελικά το Γήπεδο Ζωής

Το φιλόδοξο έργο του Ιδρύματος Νιάρχου και του Παναγιώτη Γιαννάκη στη Νίκαια

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 όταν το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρουσίαζαν το Γήπεδο Ζωής, ένα νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την ενδυνάμωση των νέων της Νίκαιας, της παλιάς γειτονιάς του μεγάλου καλαθοσφαιριστή στα δυτικά προάστια της Αττικής. «Οταν μεγάλωνα, είχα την τύχη να υπάρξουν άνθρωποι με όραμα για το μέλλον των παιδιών (…), που με τις δυνάμεις που είχαν δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να βοηθήσουν εμένα και πολλά άλλα παιδιά της περιοχής μου να ανακαλύψουμε το ταλέντο μας», είχε πει στην παρουσίαση του Γηπέδου Ζωής ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Ετσι κι εγώ, με το δικό τους παράδειγμα, στοχεύω μέσω του Γηπέδου Ζωής να δώσουμε στα νέα παιδιά τις υποδομές και τα ερεθίσματα να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα και να παρακινήσουμε να τα αναπτύξουν με πάθος σε έναν ασφαλή και προσφιλή γι’ αυτά χώρο».

Ο λόγος για το κτιριακό συγκρότημα 5.300 τ.μ. που θα δημιουργούνταν με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ και θα βρισκόταν στο επίκεντρο της προσπάθειας, με υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους αναψυχής, μελέτης, αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου παιδιά και νέοι από 6 έως 18 ετών θα συναντιούνταν μετά το σχόλασμα και θα απασχολούνταν με διάφορες δραστηριότητες (αθλητική εκπαίδευση και βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικίλα προγράμματα δεξιοτήτων), ενώ θα έβρισκαν ένα καθημερινό ζεστό γεύμα.

Η υλοποίηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη απορροφάει όλους τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΙΣΝ, όμως, η υλοποίηση του Γηπέδου Ζωής αναβάλλεται επ’ αόριστον. Οπως αναφέρεται, «το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων από τα 10 εκατομμύρια ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού, διπλασιάστηκε στη φάση της μελέτης, αγγίζοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων, ακόμη και πριν ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου από την οποία αναμενόταν να προκύψει περαιτέρω αύξηση του κόστους». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υλοποίηση από το ΙΣΝ των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και τη Σπάρτη, στα οποία έχουν επικεντρωθεί όλοι οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι, οδήγησαν στην αναβολή του έργου της Νίκαιας. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση για όλους εμάς, στο ΙΣΝ, καθώς από το 2019 καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, δεσμεύσαμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και εργαστήκαμε μαζί με την ομάδα του Γηπέδου Ζωής προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο».

«Από την πλευρά μας, επειδή έχουμε αγαπήσει και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον κόσμο της Νίκαιας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανό τον οργανισμό με δράσεις για τα παιδιά», είπε στην «Κ» ο εκτελεστικός διευθυντής του Γηπέδου Ζωής Δημήτρης Γιαννακάκης. «Είμαστε πολύ λυπημένοι που το έργο μπαίνει σε παύση, αλλά το γεγονός αυτό γίνεται προς όφελος πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας που θα επωφεληθούν από τα τρία νέα νοσοκομεία. Εμείς θα δουλέψουμε να βρούμε τους πόρους να συνεχίσουμε». Από το 2019 το Γήπεδο Ζωής υλοποίησε 28 δράσεις, που παρακολούθησαν πάνω από 2.000 παιδιά και οι γονείς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT