Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δεσκάτη

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δεσκάτη

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση πλησίον της Δεσκάτης στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη έκταση στην περιοχή «Κογιάδικα», βρίσκεται σε εξέλιξη και το βράδυ της Τετάρτης παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα.

 

Υπενθυμίζεται πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 17:35 για την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση βόρεια της Δεσκάτης, χωρίς ωστόσο να απειλεί σπίτια καθώς εξαπλώνεται σε αντίθετη κατεύθυνση από τον οικισμό.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπης Ορφανίδης, οι κατοικίες που βρίσκονταν κοντά το μέτωπο της φωτιάς δεν διέτρεξαν κίνδυνο, καθώς η φωτιά κατευθύνεται βορειοανατολικά, καίγοντας πευκοδάσος που βρίσκεται στα όρια με το νομό Κοζάνης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 65 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δεσκάτη-1
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής και υδροφόρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή