Δήμαρχος Υδρας: «Τα ζώα εργασίας αποτελούν αναγκαιότητα»

Δήμαρχος Υδρας: «Τα ζώα εργασίας αποτελούν αναγκαιότητα»

«Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου» υποστήριξε ο Γιώργος Κουκουλάκης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις στον απόηχο των εικόνων με ένα γαϊδουράκι στην Υδρα να μεταφέρει στην πλάτη του ψυγείο, έκανε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουλάκης, υποστηρίζοντας πως τα ζώα εργασίας αποτελούν αναγκαιότητα, προσθέτοντας ότι δεν παραβιάζεται η νομοθεσία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος της Υδρας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για γαϊδούρια, αλλά μουλάρια που μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά.

Σημείωσε δε πως από την προανακριτική εξέταση που διεξήχθη, βρέθηκε ότι το ψυγείο ζύγιζε 67 κιλά, προσθέτοντας πως στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπόρευμα με άλλον τρόπο.

«Δεν είναι κάτι που το κάνουμε για τουριστικούς λόγους ή επειδή μας αρέσει. Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, είναι και το δικαίωμά μας στη μετακίνηση αν θέλετε», ανέφερε ο κ. Κουκουλάκης, υποστηρίζοντας πως χωρίς τα «ζώα εργασίας» θα καταρρεύσει η τοπική οικονομία.

 

Ο δήμαρχος Υδρας ανέφερε ότι ένα μουλάρι στοιχίζει 4.000 – 5.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του το προσέχει. «Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου», επέμεινε.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή