Κοινωνικός Τουρισμός: Οριστικοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Κοινωνικός Τουρισμός: Οριστικοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες, περιλαμβάνοντας 25.000 επιταγές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ), περιλαμβάνοντας 25.000 επιταγές.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από την Τρίτη 8 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, ενώ στα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, της Σάμου, καθώς και της Ρόδου, προβλέπονται έως 12 διανυκτερεύσεις, εντελώς δωρεάν.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024).

Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, της Σάμου και της Ρόδου, μετά τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολύτεκνους.

Σημειώνεται πως για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT