Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 καταγγελίες το πρώτο εξάμηνο του 2023

Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 καταγγελίες το πρώτο εξάμηνο του 2023

Στον απόηχο των πρόσφατων περιστατικών με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό της 43χρονης αστυνομικού από το σύζυγό της στη Λάρισα, η Κωνσταντία Δημογλίδου έστειλε το μήνυμα πως «καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αριθμό των 6.000 προσεγγίζουν οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Στον απόηχο των πρόσφατων περιστατικών με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό της 43χρονης αστυνομικού από το σύζυγό της στη Λάρισα, η Κωνσταντία Δημογλίδου έστειλε το μήνυμα πως «καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως όταν μια γυναίκα καταγγέλλει την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταται, «ενημερώνεται για το πολύ οργανωμένο δίκτυο δομών στήριξης κακοποιημένων γυναικών που υπάγεται στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου παρέχεται στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη».

«Με 18 γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που κακοποιούνται και δυστυχώς πολλές φορές διστάζουν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γυναικών που απειλούνται, θα είναι και το «Panic button», η έξυπνη εφαρμογή στα κινητά. 

Πηγή ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή