Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα

Τα δίδυμα θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, μέχρι την ταυτοποίηση του DNA

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τοκετός μιας ακόμα παρένθετης μητέρας που συνεργαζόταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Παραγωγής στα Χανιά, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, με τη γυναίκα να φέρνει στον κόσμο δίδυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο τοκετός της παρένθετης μητέρας, με καταγωγή από τη Γεωργία, πραγματοποιήθηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Τα δίδυμα θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος, μέχρι την ταυτοποίηση του DNA. Πλέον, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα συνολικά υγιέστατα βρέφη, από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων που συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία και βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT