Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Πολύωρη ταλαιπωρία στην Κακιά Σκάλα

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Πολύωρη ταλαιπωρία στην Κακιά Σκάλα

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, εξαιτίας φωτιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους οδηγούς οχημάτων που χρειάστηκε να κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο 46ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Κόρινθο, δηλαδή λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας. Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, ενώ ξεκίνησε και η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Ο οδηγός του βυτιοφόρου, που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου, κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το όχημα. Αφού ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ξεκίνησε η μεταφόρτωση του επικίνδυνου φορτίου σε νέο βυτιοφόρο, διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες και λεπτούς χειρισμούς για την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, καθώς το όχημα έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά.

Διακοπή κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της Αθηνών – Κορίνθου λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο με υγραέριο.

Για τον λόγο αυτό, χθες για πολλές ώρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο προς Αθήνα. Η διακοπή της κυκλοφορίας είχε συνέπεια να να δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας. Σε ανακοίνωσή του, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε ότι η Τροχαία και η Ελληνική Αστυνομία κατέβαλαν προσπάθειες διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής, ενώ λίγο μετά η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωνε ότι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέτα και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή