Υπουργείο Αμυνας: Διευκρινίσεις για το κόστος των τάμπλετ στους φαντάρους

Υπουργείο Αμυνας: Διευκρινίσεις για το κόστος των τάμπλετ στους φαντάρους

Σύμφωνα με το σχέδιο, η απόφαση υλοποίησης αφορά την προμήθεια 50.000 και όχι 10.000 τάμπλετ. Οσον αφορά το κόστος προμήθειας των τάμπλετ, αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέρχεται σε έως 500 ευρώ ανά συσκευή, δηλαδή σε περίπου, 25 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Θητεία – Ευκαιρία» που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το οποίο επιχειρεί να εκσυγχρονίσει τον θεσμό, προχώρησαν πηγές από το υπουργείο Αμυνας. 

Αρχικά, τονίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «γεγονός που αυτονόητα συνεπάγεται ότι δεν μπορεί το κονδύλι αυτό να χρησιμοποιηθεί για αμυντικούς σκοπούς, αλλά και ότι δεν απορροφά πόρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η απόφαση υλοποίησης αφορά την προμήθεια 50.000 τάμπλετ και όχι 10.000. Όσον αφορά το κόστος προμήθειας των τάμπλετ, αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέρχεται σε έως 500 ευρώ ανά συσκευή, δηλαδή σε περίπου, 25 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι συσκευές, θα παραδίδονται από τους στρατεύσιμους στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.  

Συνολικά, υπολογίζεται να εκπαιδευτούν τουλάχιστον 100.000 στρατεύσιμοι για χρονική περίοδο τριών ετών, αριθμός που θα αυξηθεί δεδομένου ότι τόσο το υλικό όσο και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση και άλλων ΕΣΣΟ στρατεύσιμων μετά τη λήξη του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή