Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας – Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας – Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είναι η έκταση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ψαχνών Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρά όμως την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

Εκκενώνονται Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη

Λόγω της φωτιάς, στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη.

Ειδικότερα, το ένα μήνυμα καλεί όσους βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να απομακρυνθούν προς Ψαχνά.

Το δεύτερο, καλεί όσους βρίσκονται στη Βόρεια Αρτάκη να απομακρυνθούν προς Αρτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε σταλεί ειδοποίηση από το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Δραματική η κατάσταση»

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης.

Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει.

Μέχρι στιγμής, επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά και στη Βοιωτία – Συνεχίζεται η μάχη στην Αλεξανδρούπολη

Σημειώνεται επίσης ότι μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Βοιωτία. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Θήβας στον ΣΚΑΪ, η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση, ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων.

Από τη φωτιά, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κτηνοτρόφο στο χωριό Χώστια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο άνδρας, αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται, συνεπώς, ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις.

Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν συνεχώς στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή