Εύβοια: Προς Βατώντα το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά

Εύβοια: Προς Βατώντα το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά

Eπίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς για να μην προχωρήσει προς τον Βατώνα όπου υπάρχει δάσος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχιζεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Ψαχνά της Εύβοιας, όπου έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο μέτωπο και ολόκληρη η περιοχή, ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς.

Ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, τόνισε στην «Κ» πως δεν κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι, με τη φωτιά να κινείται αυτή την ώρα προς δασική, πευκόφυτη έκταση, βόρεια της Αρτάκης.

«Καταφέραμε και σώσαμε και βιομηχανικές μονάδες. Τα σπίτια είναι εντάξει, όπως και οι κάτοικοι. Η αγωνία μας είναι το δάσος. Οι άνεμοι δυστυχώς είναι σφοδροί, όμως έχουμε ικανοποιητικό αριθμό εναέριων μέσων».

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν δύο μηνύματα από το 112 που τους ζητά να εκκενώσουν την περιοχή.

Αυτή την ώρα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροσβέστες και εθελοντές, προσπαθούν να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς για να μην προχωρήσει προς τον Βατώντα καθώς εκεί υπάρχει δάσος και από τη στιγμή που η φωτιά μπει μέσα στο δάσος, τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβέστες έκαναν έναν κλοιό γύρω από μία εκκλησία που υπάρχει στην περιοχή και μπόρεσαν να τη σώσουν. Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, το μέτωπο επεκτείνεται σε μεγάλες εκτάσεις και πλέον η απειλή για τα πρώτα σπίτια είναι άμεση.

Την ίδια στιγμή, πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει το Βασιλικό, ένα τμήμα της Χαλκίδας, όπως επίσης και ένα μεγάλο τμήμα από την Αρτάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, με 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, όπως επίσης μετέχουν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, εθελοντές της περιοχής και μηχανήματα των ΟΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT