Απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων στην Πανεπιστημίου

Απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων στην Πανεπιστημίου

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας δεν θα παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα δοθούν νέες άδειες για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ενώ θα ανακληθούν και οι υφιστάμενες στην οδό Πανεπιστημίου για τα δύο επόμενα χρόνια, όπως αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει παραδοθεί το τμήμα της Πανεπιστημίου έως την οδό Κοραή, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της έως και την Ομόνοια οι εργασίες σχεδιάζεται να συνεχιστούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τραπεζοκαθίσματα δεν υπάρχουν στην Πανεπιστημίου τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της εκτέλεσης των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου». Ωστόσο, νωρίτερα τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου διατηρούσαν το κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου (Athenee) και ακόμη δύο – τρία μικρότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία βρίσκονται σε σημεία του δρόμου.

Η απόφαση ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία, ενώ πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στην Πανεπιστημίου αποφασίστηκε να μην παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα ανακαλούνται και οι άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί σε ορισμένα καταστήματα σύμφωνα με την απόφαση. Το καθεστώς των αδειών για την κατάληψη δημόσιου χώρου από τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται ή θα δημιουργηθούν μέσα στις παρόδιες στοές της Πανεπιστημίου. «Συνεργαζόμαστε αρμονικά με την πλειοψηφία των επαγγελματιών που τηρούν τη νομιμότητα, ωστόσο είμαστε εδώ όταν χρειάζεται να επιβληθούν μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο. «Η φιλοσοφία μας είναι με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων να μην αλλάξουν χρήση τα καταστήματα που λειτουργούν επί της Πανεπιστημίου και γίνουν καφέ. Αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ώστε να διατηρηθούν οι υπάρχουσες χρήσεις», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Βασίλης Κορομάντζος, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων. Νέες άδειες δεν χορηγούνται για μία τριετία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου –η οποία ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο– και στις πλατείες και στους υπό κατασκευήν πεζοδρόμους του εμπορικού τριγώνου. Συγκεκριμένα:

• Στις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται.

• Στους –υπό κατασκευήν– πεζοδρόμους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου (από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού), Πλ. Καρύτση (μεταξύ Πραξιτέλους και Παρνασσού), Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους – Καραγεώργη Σερβίας (από Λέκκα έως Βουλής) και Ανθίμου Γαζή.

• Στον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας (μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού) και στον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή