Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται ο καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται ο καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

Το μεσημέρι θα περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο άνδρας είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που συνελήφθησαν μετά το θάνατο 36χρονου άνδρα, ο οποίος ωθήθηκε από τον καταπέλτη του πλοίου στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο άνδρας είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Οι κατηγορίες για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος είναι ανθρωποκτονία από κοινού και παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Το μεσημέρι θα περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας προκειμένου να απολογηθούν

Σύμφωνα με πηγές, στο σημείο υπήρχε στέλεχος του Λιμενικού, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

«Είχε επιβιβαστεί εγκαίρως, αλλά κατέβηκε…»

Σύμφωνα με τοπικά κρητικά μέσα ενημέρωσης, ο 36χρονος προερχόταν από δεκαμελή οικογένεια και ζούσε με τις αδελφές του στις εργατικές πολυκατοικίες του Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Ταξίδευε συχνά από και προς τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος. 

Οπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1, ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο για κάποιο λόγο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά την τελευταία στιγμή και ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου. 

Η διοίκηση της Attica Group, στην οποία ανήκει το πλοίο, με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή