Καρδίτσα: Super Puma της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζει κατοίκους στον Παλαμά (βίντεο)

Καρδίτσα: Super Puma της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζει κατοίκους στον Παλαμά (βίντεο)

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι, κι ενώ από νωρίς το πρωί υπήρξαν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους κατοίκους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεξέλιξη βρίσκονται, από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από αέρος στον Δήμο Παλαμά της Καρδίτσας, όπου οι πλημμύρες «βύθισαν» αρκετά σπίτια, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι κι ενώ από νωρίς το πρωί υπήρξαν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους κατοίκους.

Παράλληλα, συγκλονιστικά ήταν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις καταστροφές στην περιοχή

Προς το παρόν στην περιοχή επιχειρεί ένα Super Puma της Πυροσβεστικής, ενώ αποστέλλονται και δύο ελικόπτερα Bell, καθώς και ακόμη ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Στρατός

Παράλληλα, με φουσκωτά, στα χέρια ή ακόμα και σε «δαγκάνες» στρατιωτικών εκσκαφέων μεταφέρουν πολίτες τα στελέχη του Στρατού, απεγκλωβίζοντάς τους από τον πλημμυρισμένο Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, η στάθμη του νερού στο χωριόν που βρίσκεται ανάμεσα σε Καρδίτσα και Λάρισα, έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο, εγκλωβίζοντας δεκάδες, κατά κάποιες πηγές εκατοντάδες, κατοίκους στα σπίτια.

Καρδίτσα: Super Puma της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζει κατοίκους στον Παλαμά (βίντεο)-1
Φωτ.: ΓΕΕΘΑ ΓΕΣ/Intime

Καρδίτσα: Super Puma της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζει κατοίκους στον Παλαμά (βίντεο)-2
Φωτ.: ΓΕΕΘΑ ΓΕΣ/Intime

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος –στον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου υπάγονται η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) και η Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ)– αναχωρούν οδικώς δύο τριμελείς ομάδες ΜΥΑ με δύο πλωτά τύπου Zodiac και μια οκταμελής ομάδα ΕΟΕΠ με κατάλληλο εξοπλισμό για τη Θεσσαλία, περιοχές της οποίας επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Πριν από λίγο, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή