Εθνική Πινακοθήκη: Τα νερά που μπήκαν στο υπόγειο, δεν κατέστρεψαν έργα

Εθνική Πινακοθήκη: Τα νερά που μπήκαν στο υπόγειο, δεν κατέστρεψαν έργα

Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στην Αθήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, εξαιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων, που ήταν αδύνατο να απορροφηθούν από τους αγωγούς ομβρίων, το νερό εισήλθε στο κτήριο και έφθασε μέχρι το πρώτο υπόγειο του κτηρίου, ωστόσο κανένα από τα έργα που εκτίθενται στην Πινακοθήκη δεν υπέστη ζημιές.

Ηδη, έχουν δοθεί οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού για επιπλέον θωράκιση του κτηρίου.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτηρίου του REX. Συγκεκριμένα, στο υπόγειο, στους χώρους των ΗΜ εγκαταστάσεων της ΔΕΔΗΕ (χώρος μετασχηματιστή ΜΤ και χώρος ηλεκτρολογικών πινάκων) και των ΗΜ εγκαταστάσεων του κτηρίου διαπιστώθηκε ύπαρξη υδάτων. Επίσης, εισροή υδάτων παρατηρήθηκε και σε ορισμένα σημεία στην οροφή του υπογείου.

Στο πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου, υπάρχει ανθρωποθυρίδα που οδηγεί στο μηχανοστάσιο της ΔΕΔΗΕ, η οποία είναι μη στεγανή, καλύπτεται με μεταλλικό διάτρητο καπάκι, είναι εκτεθειμένη και δεν στεγάζεται. Στο ίδιο πεζοδρόμιο υπάρχει θυρίδα μη στεγανή με διάτρητο καπάκι για την διέλευση σωλήνων και αγωγών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ο μεγάλος όγκος νερού εισήλθε από τις δύο θυρίδες της ΔΕΔΗΕ του πεζοδρομίου και κατέληξαν στους χώρους του μηχανοστασίου.

Διαπιστώθηκε, επίσης, εισαγωγή νερού πιθανόν από τους αγωγούς συλλογής όμβριων υδάτων της οδού Πανεπιστημίου από το φρεάτιο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της πρόσοψης του κτηρίου. Τα στελέχη της (ΔΙΠΑΝΣΜ) είναι ήδη σε συνενεννόηση με τον ΔΕΔΗΕ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή