Κακοκαιρία Daniel: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμoί για τους πλημμυροπαθείς

Κακοκαιρία Daniel: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμoί για τους πλημμυροπαθείς

Στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνεται επίσης τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών, καθώς και των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για την περιφέρεια της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη βαρύτατα από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναστέλλεται έως και τις 10 Νοεμβρίου κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης «επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων».

Αναλυτικά, η αναστολή αφορά στη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών, προσωπικών κρατήσεων, καθώς και κάθε διαδικασία που διενεργείται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών. 

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, ανάλογες πράξεις οι οποίες διενεργήθηκαν κατά το διάστημα από τις 6 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, «λογίζονται ως μη γενόμενες και επαναλαμβάνονται μετά την πάροδο της ως άνω προθεσμίας αναστολής».

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και η μετάθεση της ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως τα δικαστήρια στη Θεσσαλία θα επαναλειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή