Κακοκαιρία Daniel: 4.470 νοικοκυριά έλαβαν ήδη πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Κακοκαιρία Daniel: 4.470 νοικοκυριά έλαβαν ήδη πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 8.500 αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η καταβολή αποζημιώσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη καταβληθεί περισσότερα από 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά.

Μιλώντας από το Συντονιστικό Κέντρο Ενπιχειρήσεων στη Λάρισα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε πως τα συγκεκριμένα νοικοκυριά προέκυψαν από τη διαδικασία των διασταυρώσεων χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα, προσθέτοντας πως η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, στις 9.864 οριστικοποιημένες και 3.990 προσωρινές ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν γίνει στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, η οποία περιλαμβάνει πλέον όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

«Η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρά», επισήμανε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως σε τροχιά εντατικής υλοποίησης είναι και οι αυτοψίες σε κτίρια και κτιριακές υποδομές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης, Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Οπως ανέφερε, με την ολοκλήρωση του σημερινού έργου, θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 8.500 αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ οι αυτοψίες από τις επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας για τη στήριξη των επιχειρήσεων, έχουν φθάσει μέχρι σήμερα τις 1.081.

Σχετικά με τις πληροφορίες για απόπειρες εξαπάτησης, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης, Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής που είναι στο πεδίο, συνεπικουρούμενα από το Στρατό, την Πολιτική Προστασία αλλά και την Πυροσβεστική, «φέρουν διακριτικά της υπηρεσίας ή των υπηρεσιών τους, δε ζητούν λογαριασμούς τραπεζών, ούτε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxis».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή