Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ασφυξία επιβεβαιώνει ως αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που δηλητηριάστηκε σε εστιατόριο στο Μπορντό και υπέστη αλλαντίαση, η προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το γαλλικό κανάλι BFMTV, η προσωρινή ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη.

Οπως αναφέρεται, οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και ενδέχεται να επιβεβαιώσουν το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται πως η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Παρίσι, λίγα 24ωρα αφού δείπνησε μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό.

Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν επίσης και άλλοι ξένοι τουρίστες, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 15 είναι συνολικά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Συνολικά 11 άτομα νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων τα οκτώ σε νοσοκομεία της Γαλλίας. Εξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, οι νοσηλευόμενοι κατάγονται από ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Αγγλία.

Με αφορμή το περιστατικό, η εισαγγελία του Μπορντό διεξάγει ποινική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, διάθεση στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και πώληση τοξικών τροφίμων.

Η έρευνα ανατέθηκε από κοινού στη δικαστική αστυνομία της Ζιρόντ, στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης Περιβαλλοντικών Αδικημάτων και Αδικημάτων Δημόσιας Υγείας (OCLAESP) και στη Διεύθυνση Προστασίας του Πληθυσμού (DDPP).

Με πληροφορίες από BFMTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή