Κατασκοπεία – Πόρος: Tο περιεχόμενο του drone θα δώσει απαντήσεις

Κατασκοπεία – Πόρος: Tο περιεχόμενο του drone θα δώσει απαντήσεις

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Τούρκων, οι οποίοι σήκωσαν drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Το περιεχόμενο των βίντεο από το drone των δύο Τούρκων που διώκονται για κατασκοπεία θα ρίξει φως στον ακριβή ρόλο και τη σοβαρότητα της υπόθεσης που τα τελευταία εικοσιτετράωρα απασχολεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Οι δύο άνδρες, 48 και 58 ετών, ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα με μοτοσικλέτες, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Στις 7.30 της 15ης Σεπτεμβρίου κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του Πόρου και το επόμενο πρωί σήκωσαν drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν στο πλοίο και ταξίδεψαν από τον Πόρο προς Γαλατά. Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά όταν πήγαν να καθίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει.

Προηγουμένως ο διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης που αντελήφθη τις κινήσεις του επικοινώνησε με το Α.Τ. Πόρου, αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε πτήση drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης για περίπου 10 λεπτά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανήκε σε δύο αλλοδαπούς, πιθανόν Τούρκους υπηκόους. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αποχωρήσει. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η χρήση του drone από τους Τούρκους έγινε από θαλάσσια εξέδρα απέναντι από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν.

Η υπεύθυνη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου κατέθεσε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο έπειτα από κράτηση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε τουρκικό ονοματεπώνυμο Μ.Τ., με αριθμό τηλεφώνου χωρίς άλλα στοιχεία ταυτότητας.

Η Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τον σχηματισμό δικογραφίας για κατασκοπεία και υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ εντόπισε τους δύο άνδρες στη Μονεμβασιά όπου είχαν καταλύσει.

Σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια. Αναμένεται να διερευνηθεί το υλικό της καταγραφής προκειμένου να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT