Κακοκαιρία «Daniel»: Μάχη με τον χρόνο δίνουν κάτοικοι και συνεργεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Κακοκαιρία «Daniel»: Μάχη με τον χρόνο δίνουν κάτοικοι και συνεργεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Οι παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν την οδική επανασύνδεση των πληγεισών περιοχών, καθώς γέφυρες και οδικό δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν την οδική επανασύνδεση των πληγεισών περιοχών, καθώς γέφυρες και οδικό δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολόκληρα χωριά είναι βυθισμένα στη λάσπη, το νερό σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πόσιμο ή είναι ακατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με μια έντονη δυσοσμία και την επέλαση των κουνουπιών.

Παράλληλα, οι Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, η οποία περιλαμβάνει και τον καθαρισμό των σχολικών αυλών.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας στους δρόμους. Σε εξέλιξη επίσης είναι και η καταγραφή των ζημιών από αρμόδια συνεργεία.

200 εκατ. το κόστος αποκατάστασης του σιδηροδρόμου

Σημειώνεται επίσης ότι η διοίκηση του ΟΣΕ εκτιμά ότι οι κατεστραμμένες υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου που επλήγησαν από τον «Daniel» θα μπορούσαν να αποκατασταθούν πλήρως σε περίπου δύο χρόνια –από την έναρξη των εργασιών -, με το σχετικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 180 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου που πνίγηκαν στη λάσπη, με τον Οργανισμό να προσπαθεί από προχθές με τους τέσσερις αναδόχους να αποκαταστήσει προσωρινά κομμάτι του δικτύου, στο τμήμα καθόδου Δομοκού – Λάρισας, για να επανεκκινήσουν οι εμπορευματικές μεταφορές στο τμήμα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Αυτό επισήμανε ο Παναγιώτης Τερεζάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στο 6o Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή