Θεσσαλία: 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 αναπνευστικές λοιμώξεις

Θεσσαλία: 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 αναπνευστικές λοιμώξεις

Τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε Καρδίτσα και Λάρισα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 41 ανέρχονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο 1.262 πολίτες προσήλθαν συνολικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

Εκτός από τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίστηκαν επίσης 91 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται τέσσερις νέες νοσηλείες που σχετίζονται με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και οκτώ που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Με βάση την επιδημιολογική παρατήρηση, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως στις υπό επιτήρηση περιοχές δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, ενώ οι λοιμώξεις του αναπνευστικού ακολουθούν τη γενική εικόνα που επικρατεί στη χώρα.

Παράλληλα, σε ένα άτομο ανιχνεύθηκαν με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης γενετικού υλικού, δύο εντεροπαθογόνα.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων δύο στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT