Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια

Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια

Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Elias.

Από το πρωί της Τετάρτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα βόρεια τμήματα του νησιού τα οποία πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οπου χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις, εκ των οποίων 20 για αντλήσεις υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και σε πέντε περιπτώσεις για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σημειώνεται πως στην περιοχή έχει μεταβεί και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο υπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές και θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Ροβιές.

Η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με την προσοχή να είναι στραμμένη κυρίως στο Μαντούδι, ενώ τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ροβιές.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και σε χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Σε χωριά όπως το Πευκί, ο Ταξιάρχης, ο Αγίοκαμπος και το Ασμήνιο, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Στο Κυμάσι, κάτοικος ανέφερε στο evima.gr πως «η κατάσταση είναι τραγική. Eχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει. Πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Eviathema.gr, Εvima.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT