Θεσσαλία: Σε ποιους δήμους παραμένει ακατάλληλο το νερό

Θεσσαλία: Σε ποιους δήμους παραμένει ακατάλληλο το νερό

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 1.144 λήψεις δειγμάτων

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην υδροδότηση των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Συνεχείς είναι και οι έλεγχοι στην ποιότητα των υδάτων, ενώ το τελευταίο 24ωρο σε 1.144 ανέρχονται οι λήψεις δειγμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων, στον δήμο Βόλου το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις Αλυκές και τις τοπικές κοινότητες Ανακασιάς, Αγίου Ονουφρίου, Ανω Βόλου, Πορταριάς, Αλλης Μεριάς, Κατοχωρίου, Σταγιατών και Φυτόκου.

Στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στον δήμο Παλαμά, το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Μάρκου, Γοργοβιτών, Προαστίου, Καλογριανών, Αγίας Τριάδος και Πεδινού.

Στον δήμο Τεμπών το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Συκουρίου, Νέσσωνος, Οσσης, Πουρναρίου και Παραποτάμου, καθώς και για τους οικισμούς Καλοχωρίου και Γόννων.

Επιπλέον, κατάλληλο κρίνεται το νερό για ολόκληρο τον δήμο Αλοννήσου.

Αναλυτικά η εικόνα ανά δήμο στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Βόλος – κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Μακρυνίτσας, Δρακείας, Οικισμός Χάνια Αγριάς που είναι ακατάλληλο)

Νότιο Πήλιο – ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Καλών Νερών, Οικισμός Κάτω Γατζέα, οικισμός Αργαλαστής, οικισμός Λαύκος που είναι κατάλληλο)

Ζαγορά – Μουρεσίου – ακατάλληλο

Αλμυρός – κατάλληλο

Ρήγας Φεραίος – κατάλληλο

Σκιάθος – κατάλληλο

Αλόννησος – κατάλληλο

Παλαμάς – ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Μάρκου, Γοργοβιτών, Προαστίου, Καλογριανών, Αγίας Τριάδος, Πεδινού που είναι κατάλληλο)

Σοφάδες – ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Μελισσοχωρίου, Μαυραχάδων, Φίλιας που είναι κατάλληλο)

Καρδίτσα – κατάλληλο (εκτός της τοπικής κοινότητας Ζαϊμίου που είναι ακατάλληλο)

Μουζάκι – κατάλληλο

Αργιθέα – κατάλληλο (σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή του

δήμου Αργιθέας)

Λίμνη Πλαστήρα – ακατάλληλο

Λάρισα – κατάλληλο

Ελασσόνα – κατάλληλο

Φάρσαλα – ακατάλληλο

Τύρναβος – κατάλληλο (εκτός του Οικισμού Λυγαριάς που είναι ακατάλληλο)

Κιλελέρ – ακατάλληλο (Εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Νίκαια, Νέες Καρυές, Ομορφοχώρι, Μελισσοχώρι, Κραννώνας, Αγιοι Ανάργυροι, Κυπάρισσος, Μοσχοχώρι, Αγιος Γεώργιος, Σωτήριο, Ψυχικό, Αρμένιο, Βούναινα, Ελευθέριο, Καλαμάκι που είναι κατάλληλο)

Αγιά – κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Ομόλιο, Στόμιο, Παλαιόπυργος, Δήμητρα, Καστρί, Αμυγδαλή, Αγιά που είναι ακατάλληλο)

Τέμπη – Κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων Μακρυχωρίου, Κάτω Ολυμπος, Σπηλιά, Χειμάδι, Ευαγγελισμός, Γυρτώνη, Ιτέα, Ελιά, Καλλιπεύκη, Κάτω Αιγάνη, Μεσάγγαλα, Καστρί-Λουτρό, ΣΣ Ραψάνη, Κρανιά, Κουλούρα, Παραλία Κουλούρας, Αμπελάκια, Τέμπη που είναι ακατάλληλο)

Τρίκαλα – κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Πρόδρομος, Πρίνος, Πλάτανος, Ξυλοπάροικο, Γοργογύρι, Γενέσι, Αρδάνι, Ελληνόκαστρο, Καλονέρι Μεγάρχης που είναι ακατάλληλο)

Πύλη – ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων Φιλύρας, Ελευθεροχωρίου, Φήκης, Μουριάς, Αγίου Βησσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πιαλείας που είναι κατάλληλο)

Μετέωρα – κατάλληλο από τις γεωτρήσεις

Φαρκαδόνα – ακατάλληλο

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λπ.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή