Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας

Σε Μετόχι, Μαντούδι, Ροβιές και Κρύα Βρύση τεράστιοι όγκοι νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια και έχουν μετατρέψει σε χειμάρρους τους δρόμους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με βάρκες απομάκρυναν εγκλωβισμένους κατοίκους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο βράδυ αγωνίας για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας. Μετόχι, Μαντούδι, Ροβιές και Κρύα Βρύση είναι μερικά από τα χωριά που μετρούν τις πληγές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Elias.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο. Στην Κρύα Βρύση, όπως αποτυπώνεται σε σχετικό βίντεο, ένα σπίτι έχει σχεδόν βυθιστεί στα νερά του ορμητικού χειμάρρου.

Στο Πευκί, στις Γούβες, στο Προκόπι και σε άλλα χωριά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν με βάρκες τον απεγκλωβισμό κατοίκων.

Στις Γούβες, από τις τρεις τα ξημερώματα μέχρι και τις 11 το πρωί της Πέμπτης, έβρεχε ασταμάτητα με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού, τόνοι από πέτρες και φερτά υλικά, να κατέβουν από το βουνό και να πλημμυρίσουν σπίτια και κεντρικοί δρόμοι.

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο χωριό Μετόχι, με τρακτέρ και φτυάρια στα χέρια οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες. Ο Μπάμπης Τσιβίκας, κάτοικος του χωριού, μίλησε στην «Κ» για τη «δραματική κατάσταση» που βιώνουν. 

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-2
Καθημερινή

«Σήμερα τα πράγματα ήταν χειρότερα από χθες. Εχουν πλημμυρίσει δέκα σπίτια περίπου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Οπως μας εξηγεί, στο Μετόχι είχε ξεκινήσει να υλοποιείται ένα αντιπλημμυρικό έργο, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι δρόμοι είναι σκαμμένοι με αποτέλεσμα όλα τα φερτά υλικά να μπουν μέσα στα σπίτια.

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-3
Καθημερινή

«Τα έπιπλα, οι κουζίνες, όλα έχουν καταστραφεί. Σε ορισμένα καφενεία του χωριού τα μπάζα φτάνουν το ένα μέτρο», τονίζει.

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-4
Καθημερινή

Το σπίτι του έχει πάθει ζημιές αλλά είναι μικρές, σε σχέση με αυτές σε άλλα σπίτια του χωριού.

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-5
Καθημερινή

«Εχουν γίνει ζημιές σε καλλιέργειες, έχουν κοπεί δρόμοι, έχουν παρασυρθεί αποθήκες. Δεν έχουμε ρεύμα, αλλά επειδή τα έχουμε ξαναζήσει όλα αυτά, οι περισσότεροι έχουμε γεννήτριες στα σπίτια μας». 

Κακοκαιρία Elias: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας-6
Καθημερινή

Τέλος, ο κ. Τσιβίκας σημειώνει ότι «αυτά που μας συμβαίνουν είναι χειρότερα απ′ ό,τι ζήσαμε πριν από 15 ημέρες όταν είχε “χτυπήσει” το χωριό η κακοκαιρία Daniel. Είναι πολύ μεγαλύτερη η καταστροφή».

Τέλος το οδικό δίκτυο εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα σε πολλά σημεία στην περιοχή, κάνοντας δύσκολη έως ακατόρθωτη τη μετακίνηση από το ένα χωριό στο άλλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT