Η «Κ» αποχαιρετίζει τη Ματίνα Βολάκη

Η «Κ» αποχαιρετίζει τη Ματίνα Βολάκη

H «παλιά φρουρά» της έντυπης δημοσιογραφίας δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα χθες μετά την απώλεια της Ματίνας Βολάκη, που υπέκυψε στο αναπόδραστο, λαβωμένη από βαριά και σύντομη ασθένεια, στα 75 της

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «παλιά φρουρά» της έντυπης δημοσιογραφίας δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα χθες μετά την απώλεια της Ματίνας Βολάκη, που υπέκυψε στο αναπόδραστο, λαβωμένη από βαριά και σύντομη ασθένεια, στα 75 της. Η συνταξιούχος έτη πολλά και πάντα ενεργός πολίτης Ματίνα έδωσε με την αξιοσύνη και το ήθος της από νεαρή ηλικία δείγματα υψηλής επαγγελματικής ποιότητας, εργαζόμενη μετά τη Μεταπολίτευση σε εφημερίδες των Αθηνών, έως ότου αφοσιωθεί καθημερινά, ώρες πολλές, τέλη δεκαετίας του ’70, στην «Καθημερινή», αναλαμβάνοντας στη συνέχεια υπεύθυνη ύλης των ειδησεογραφικών σελίδων. Βαθιά εγγράμματη, «ψειρολόγος», με σαρκασμό αυτεπίστροφο, παιδεία βαθιά, πολύπλευρη, που απαξιούσε να διαφημίζει, την κοινωνούσε στους νεότερους ποτέ προσβλητικά: «Βοήθησέ με, τι εννοείς εδώ;», «Μάζεψε παρακαλώ το κείμενό σου, πλατειάζει», «Να θυμάσαι το έλλειΜα θέλει και τα δύο διπλά» – τότε δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά λεξικά. «Ρε, πάλι ντουμάνι το κάνατε», μας μάλωνε ο ευπατρίδης διευθυντής σύνταξης Τάκης Δρακάτος, μπαίνοντας σ’ ένα κεφάτο γραφείο στον τέταρτο όροφο, Σωκράτους 57.

Η θλίψη όλων όσοι τη γνωρίσαμε, εκτιμήσαμε, δουλέψαμε, μάθαμε μαζί της, είναι εντύπως αληθινή. Το κατευόδιό της, Δευτέρα 11 π.μ. από το Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή