Θεσσαλία: Αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού

Θεσσαλία: Αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού

Το τελευταίο 24ωρο έχουν διαγνωσθεί 32 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 λοιμώξεις του αναπνευστικού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού καταγράφεται στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Μιλώντας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο έχουν διαγνωσθεί 32 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Την ίδια στιγμή σε 1.272 ανέρχονται οι πολίτες που προσήλθαν τις τελευταίες ώρες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Οπως ανέφερε ο κ. Σερέτης, από τους συνολικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, σημειώθηκαν 49 θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού.

Επιπροσθέτως, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι νέες νοσηλείες με γαστρεντερίτιδα και 15 νέες με λοίμωξη του αναπνευστικού. «Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές» είπε ο κ. Σερέτης.

Ενας θάνατος και δύο νοσηλείες λόγω λεπτοσπείρωσης

Αναφορικά με την επιδημιολογική επιτήρηση της λεπτοσπείρωσης, ο κ. Σερέτης σημείωσε ότι σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται στα εννιά, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται.

Τέλος συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί έναντι του τετάνου 1.761 άτομα και 164 παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή