Θεσσαλία: Παρατείνονται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης

Θεσσαλία: Παρατείνονται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης

Τρίμηνη και δίμηνη παράταση, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αλλά και του επιδόματος στέγασης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αποφάσισαν τα υπουργεία Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται για τρεις μήνες στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον Σεπτέμβριο και αντίστοιχα για δύο μήνες, στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον Οκτώβριο, για την επανένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής για τη στήριξη των πληγέντων που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αποφασίστηκε επίσης η 3μηνη και 2μηνη παράταση του επιδόματος στέγασης για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα.

Σε δήλωσή της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε πως «η άμεση βοήθεια σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και η έναρξη διαδικασιών για την ανακούφιση των πληγέντων είναι οι προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δημιουργήθηκε για να απαντά με συνέπεια στις ανάγκες του πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή